π. Γεώργιος Χριστοδούλου

π. Γεώργιος Χριστοδούλου

Ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Μετά τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), συνέχισε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών (ΑΕΑΑ). Έχει μετεκπαιδευτεί και εξειδικευθεί στο Εργαστήριο Νευροψυχολογίας του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχολογία καθώς και στη Βιοηθική των Αναπαραγωγικών Τεχνολογιών και της Γενετικής στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Είναι διπλωματούχος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Γράφει τακτικά επίκαιρα άρθρα τα οποία δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο. Έχει συγγράψει τα ακόλουθα βιβλία: «Καλοκαίρι με Χριστό», «Στου Παραδείσου το περιβόλι», «Εξομολόγηση για παιδιά», «Ευτυχία είναι… (συλλογικός τόμος), «Φύλαξον ταύτην και το παρόν νήπιον, Οι πρώτες 40 ημέρες μετά τον τοκετό», «Το ομορφότερο Πάσχα του Αναστάση», «Οι τρεις Ιεράρχες, Προστάτες της Παιδείας», «Μια Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση», «Μαθητικό-Φοιτητικό Προσευχητάρι», «Ευχολόγιον Μαθητιώσης Νεολαίας».

Σήμερα υπηρετεί ως υπεύθυνος Νεότητας στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό, έχοντας ιδρύσει Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για ενήλικες, πρότυπο παιδικό τμήμα Βυζαντινής Μουσικής στο οποίο διδάσκει ο ίδιος καθώς και Κοινωνικό Φροντιστήριο για φοιτητές. Έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Προγράμματα για επισκέψεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Θεολογικών σχολών, ενώ διετέλεσε και υπεύθυνος κατασκηνωτικών περιόδων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Παράλληλα, συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως επιμορφωτής στον τομέα της Ποιμαντικής της Νεότητος.

Είναι νυμφευμένος με τη φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό Αγαθή Μάγγανου και πατέρας ενός τέκνου.

 

Τα βιβλία του π. Γεωργίου Χριστοδούλου