Χρυσοστόμου Μαρίνα-Χαρά

Η Μαρίνα-Χαρά Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα στις αρχές του 1988, αν και οι ρίζες της κρατούν από άλλα ελληνικά μέρη: Μακεδονία, Κύπρο, Καππαδοκία.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία για να γνωριστεί καλύτερα με τις λέξεις και τις ρίζες της. Έκτοτε μοιράστηκε με αρκετά παιδιά, εφήβους και ενήλικες την αγάπη για την γλώσσα και την ιστορία του τόπου της, αλλά και τον ορθόδοξο Πατερικό λόγο σε κατηχητικές συνάξεις. Γράφει πάντοτε στο πολυτονικό γιατί υποστηρίζει ότι οι τόνοι και τα πνεύματα είναι αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής γλώσσας.

Ασχολήθηκε με φιλολογική και λογοτεχνική επιμέλεια και πολυτονισμό κειμένων. Εργάστηκε σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε δημόσια σχολεία και στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Έχει δημοσιεύσει ως μαθήτρια Λυκείου άρθρα της με θέμα την ελληνική γλώσσα και ταυτότητα ως εξωτερικός συνεργάτης στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», ενώ είχε πάρει Α΄ έπαινο σε παγκύπριο διαγωνισμό διηγήματος το 2002.

Έχει εκπαιδευτεί σε εργαστήριο δημιουργικής γραφής και σχέσης με το παιδικό και νεανικό βιβλίο και σε εργαστήριο αφήγησης και συγγραφής παραμυθιών.

Συμμετείχε σε συνέδρια, λέσχες ανάγνωσης και παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων. Το βιβλίο και η ελληνορθόδοξη παράδοση είναι τα μεγαλύτερά της ενδιαφέροντα.

Η συγγραφή της χτύπησε από πολύ νωρίς την πόρτα, αλλά ωρίμασε όταν απέκτησε το πρώτο της παιδί.

Πάντα θα δεις να κουβαλάει μαζί της μολύβι, χαρτί, ένα κλωνάρι βασιλικό και μια εικόνα του «Άξιον Εστί». Τα τελευταία τρία χρόνια κουβαλάει και μια κούκλα κι ένα αυτοκινητάκι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

 

Δείτε όλα τα βιβλία της εδώ.