Λεμπιδάκη-Τζιβρά Μαρία

Η Μαρία Λεμπιδάκη-Τζιβρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα πέντε παιδιά τους.

Από μικρή αγάπησε τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα τους μεγάλους κλασικούς συγγραφείς. Ξεκίνησε να γράφει στην ηλικία των δέκα ετών και συνέχισε να καλλιεργεί την έμφυτη κλίση της στη λογοτεχνία στην εφηβικά και νεανική της ηλικία.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της στην ψυχολογία, ασχολήθηκε με την ψυχολογική έρευνα, δημοσιεύοντας μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε μαθήματα στη δημιουργική γραφή και τη λογοτεχνία.

Έχει πλούσιο ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο. Το 2019 βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημά της «Το στερνοπούλι», ενώ το 2020 πήρε το τρίτο βραβείο για το παραμύθι της «Η Νύχτα των Χριστουγέννων» στον διαγωνισμό Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και οι εκδόσεις Νάμα. Έργα της: «Silver Alert –  Σε θολά μονοπάτια», «Άγιος Φιλάρετος – Ο άγιος της ελεημοσύνης» (υπό έκδοση) και «Η νύχτα των Χριστουγέννων» (υπό έκδοση).

 

Δείτε τα βιβλία της εδώ.