Παυλίδου Μαρίζα

Η Μαρίζα (Μαρία-Ζωή) Παυλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την ξακουστή Μακεδονία και έχει ρίζες ποντιακές.
Οι ασχολίες της την έκαναν να θέλει να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε με βαθμό ‘Λίαν Καλώς’. Εν συνεχεία, ασχολήθηκε με την εκπαίδευση στην προσχολική ηλικία και εξειδικεύθηκε στην ειδική αγωγή.
Είχε την ευλογία να συνεργαστεί με παιδιά τόσο στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης όσο και στον εργασιακό της χώρο, σε πολλές διαφορετικές βαθμίδες και αρκετά σχολικά περιβάλλοντα. Μερικά εξ αυτών είναι τα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Παιδείας, δημόσια σχολεία του Δήμου Πειραιά, πειραματικά σχολειά Αθηνών, δημόσια ειδικά σχολεία και κέντρα απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες.
Στο παρελθόν, έχει ασχοληθεί με ομάδες, κατασκηνώσεις και εξωτερικές ιεραποστολές, ενώ μέχρι σήμερα απολαμβάνει την παρέα των παιδιών στα κατηχητικά σχολεία. Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να ασχολείται με την βυζαντινή μουσική, να παρακολουθεί σεμινάρια ποικίλων ενδιαφερόντων και να γράφει ό,τι την εμπνέει.
Συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σε όλα αυτά, ο σύζυγός της Δημήτρης Σεκαδάκης, φιλόλογος και θεολόγος και τα παιδάκια τους Γιώργος, Δέσποινα και Γιάννης.
Ευχή της είναι, ένα βιβλίο να μπορεί να ταξιδεύει τους αναγνώστες -μικρούς και μεγάλους- στα μυστήρια της Αγάπης του Θεού…

Δείτε εδώ τα βιβλία της