Σκόνδρας Ηλίας

Ο   Ηλίας Σκόνδρας γεννήθηκε το 1953 στη  Γρανίτσα Ευρυτανίας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, εισήχθη ως φοιτητής στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Εργάσθηκε ως Καθηγητής Φιλόλογος σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας και ως Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Βραχναιίκων του ίδιου Νομού. Παράλληλα, διακόνησε ως κατηχητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός σε κατασκηνώσεις ιεραποστολικών συλλόγων.

Σήμερα, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως γραμματέας στη  «Χριστιανική Εστία Πατρών», ως συνεργάτης του Ραδιοφωνικού και του Τηλεοπτικού Σταθμού της Ι. Μ. Πατρών, αλλά και ως αρθρογράφος σε έντυπα πνευματικού περιεχομένου. Με τις ευλογίες τών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών, Αιτωλίας & Ακαρνανίας και τέως Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, κηρύττει τον θείο λόγο σε Ιερούς Ναούς τών Μητροπόλεων αυτών.

Τά τελευταία 45 χρόνια κατοικεί μόνιμα στην Πάτρα. Είναι νυμφευμένος με την επίσης Φιλόλογο Μαρία Πανουργιά και έχει 2 παιδιά και 3 εγγόνια.

 

Δείτε τα βιβλία του εδώ.