Σταυρούλα Κάτσου - Καντάνη

Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη

 

Η Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη γεννήθηκε στην όμορφη Καλαμάτα, ένα μέρος που σμίγει ο ουρανός με τη γη, το βουνό με τη θάλασσα.

Ακολουθώντας μια μυστική φωνή της καρδιάς σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως θεολόγος σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει επίσης εργαστεί ως κατηχήτρια σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

Είναι παντρεμένη με τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Καντάνη και ζουν στο Αγρίνιο. Έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Από μικρή αγαπά τα βιβλία. Ταξιδεύει καθημερινά μέσα από τις σελίδες τους.  Από τα μαθητικά της χρόνια ξεκινά να γράφει. Φοιτήτρια δημοσιεύει ποιήματα και αφηγήματα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Αγοράζοντας βιβλία στα παιδιά της, μαγνητίζεται από το παιδικό βιβλίο. Συνεχίζει το ταξίδι της μέσα από τη γραφή. Σύντομα οδηγείται σε μια σπουδαία ανακάλυψη. Το να γράφεις για παιδιά σε κρατά παιδί. Από τότε, με τη χάρη του Θεού, υπηρετεί τις δυο μεγάλες της αγάπες, τη θεολογία και τη λογοτεχνία.

Για το συγγραφικό της έργο καθώς και για την αγάπη της για το βιβλίο έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Εργαστήριο Λόγου και Τέχνης Γιάννης Φάτσης του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας, τον Φιλολογικό όμιλο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Όταν δεν καταπιάνεται με τα βιβλία, πιάνει τα πινέλα της και μέσα από τα χρώματα ταξιδεύει σε μονοπάτια ζωγραφικής και αγιογραφίας.

Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν τα παρακάτω βιβλία της:

«Η Πρασινοσκουφίτσα και το ελατάκι», «Η Πρασινοσκουφίτσα και το φλεγόμενο δάσος», «Η Πρασινοσκουφίτσα αναδασώνει», «Σώστε τη πόλη μας», «Ο Τόνι και οι τόνοι», «Η Έμμα και οι Έγκελ», «Στο νησί με τα κρυμμένα μυστικά», Εκδόσεις «Ψυχογιός».
«Το αστεράκι της αγάπης», 1η έκδοση εκδόσεις «Εν πλω», 2η έκδοση, Εκδόσεις «Ουρανός».
«Οδοιπόροι του Θεού», (Συνεργασία με την σύζυγό της Κων/νο Καντάνη), Εκδόσεις «Εν πλω».
«Ποιος έκλεψε τα δώρα των Μάγων;», «Η αγάπη φέρνει την άνοιξη», Εκδόσεις «Άθως- παιδικά».
«Στου φεγγαριού το πέτο»,  παιδική ποιητική συλλογή,  Αυτοέκδοση.

Τα βιβλία της Σταυρούλας Κάτσου-Καντάνη