Τσεσμελή-Οδατζίδου Ευτυχία

Η Ευτυχία Τσεσμελή-Οδατζίδου ήθελε να ασχοληθεί με τη Μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Νιώθει τυχερή, γιατί μεγάλωσε σε μια μουσική οικογένεια και βίωσε τα οφέλη της μουσικής εκπαίδευσης από μικρή ηλικία. Νιώθει ευγνώμων που το χόμπι της εξελίχθηκε σε μια αξιόλογη διαδρομή με συνοδοιπόρους της τα παιδιά. Νιώθει γεμάτη όταν διαπιστώνει ότι εμπνέει τους μαθητές της, όταν τους βοηθά να ανακαλύψουν τη Μουσική και τις κλίσεις τους κι όταν τους μεταδίδει το πάθος της.

Έχει γράψει εφτά μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Φίλιππος Νάκας»: «Ο Πέτρος και ο λύκος-Μουσικές Περιπλανήσεις στο παραμύθι του Sergei Prokofiev» (βιβλίο μαθητή και βιβλίο δασκάλου), «Το καρναβάλι των ζώων-Μουσικές περιπλανήσεις στο έργο του Camille Saint-Saëns», (βιβλίο μαθητή και βιβλίο δασκάλου), «Τραγούδια και Παιχνίδια για Μεταλλόφωνο», «Chistmas Edition-Τραγούδια για Μεταλλόφωνο και Boomwhackers», «Boomwhackers, Χρωματιστοί Ηχητικοί Σωλήνες», «Οι Τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι», «Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ-Μια ζωή γεμάτη μουσική». Έχει, επίσης, σχεδιάσει έντεκα εκπαιδευτικά μουσικά παιχνίδια.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών, Διπλωματούχος Σύνθεσης και Διεύθυνσης Χορωδίας. Από το 2005 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Οδατζίδη και μεγαλώνουν με τη βοήθεια του Θεού τα τρία παιδιά τους!

 

Δείτε τα βιβλία της εδώ.