Μαρία Ξανθάκη

Μαρία Ξανθάκη

Η Μαρία Ξανθάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Paris IV στο τμήμα της Γαλλικής Φιλολογίας και μητέρα πέντε παιδιών.

Έχει μεταφράσει το βιβλίο «Αρχιεπίσκοπος Λουκάς» του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου Αντωνόπουλου στη γαλλική γλώσσα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Αγία Ακυλίνα η Ζαγκλιβερινή», «Άκου, χελιδόνι» και «Η ομορφότερη μέρα του χρόνου», τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Έαρ. Επίσης, έχει συγγράψει τα εφηβικά δοκίμια «Το κενό και το Νόημα» και «Το Νόημα και η διαδρομή».

Το 2017 στον Διαγωνισμό Ορθόδοξου Χριστιανικού Παιδικού Βιβλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM βραβεύτηκε για το βιβλίο της «Σ’ Αγιορείτικο Περιβόλι», καθώς και το 2020, στα Βραβεία Παιδικού Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και οι εκδόσεις Νάμα, για το εφηβικό της έργο «Μια πόλη, τρεις ζωές».

Από τις εκδόσεις Έαρ κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά και το εφηβικό της μυθιστόρημα «Μονάχα δυο λέξεις» ενώ έλαβε μέρος και στον συλλογικό τόμο των εκδόσεων «Μια αγκαλιά γεμάτη παιδιά».

 

Τα βιβλία της Μαρίας Ξανθάκη