Σταυρούλα Ζώρζου

Σταυρούλα Ζώρζου

 

(Χειρουργός οδοντίατρος-συγγραφέας-μουσικοσυνθέτης)
Γεννήθηκε στoν Πειραιά το 1970
Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Baylor University του Texas στην εμφυτευματολογία και ασκεί την Οδοντιατρική ως χειρουργός οδοντίατρος.
Ασχολήθηκε από νωρίς  με τη μουσική  και  τη λογοτεχνία. Έχει σπουδάσει στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου Ανώτερα Θεωρητικά Κλασσικής  Μουσικής, σύνθεση και μουσική τεχνολογία. Παίζει ακορντεόν, πιάνο και βιολοντσέλο  και κατέχει Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής  του Υπουργείου Παιδείας. Συνθέτει σε Βυζαντινή και Κλασσική μουσική και ηχογραφημένες συνθέσεις της κυκλοφορούν με τη μορφή C.D., ενώ έργα της παρουσιάζονται από χορωδίες σε συναυλίες και φεστιβάλ. Πρόσφατα, παρουσιάστηκαν και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Με τη λογοτεχνία  ασχολείται κυρίως  με  την ποίηση και την πεζογραφία. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Ιατρών Λογοτεχνών.

Εκτενής αναφορά στο έργο της γίνεται στην Μεγάλη  Εγκυκλοπαίδεια των Ελλήνων Λογοτεχνών του εκδ. οίκου Χάρη Πάτση, ενώ  έργα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και σε συλλογικές εκδόσεις λογοτεχνών.

Έχει βραβευθεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού και άλλους φορείς.

Το έργο της «Κεντώ το Κερατσίνι με στίχους» -βιβλίο και μουσικό C.D.-  είναι λογοτεχνική προσέγγιση της ιστορίας από τα προϊστορικά χρόνια έως τις μέρες μας και κυκλοφόρησε από τον Δήμο Κερατσινίου ως ιστορικό και μουσικό λεύκωμα της πόλης.

Το βιβλίο της «Μου ’πες», με παιδικά διηγήματα, τιμήθηκε με το βραβείο παιδικού βιβλίου στα Πρώτα βραβεία Ορθοδόξου Παιδικού Βιβλίου. Στον ίδιο διαγωνισμό, διακρίθηκε το ανέκδοτο βιβλίο της «Άκου φίλε» με βραβείο Εφηβικού βιβλίου και το τραγούδι της «Ραβίνος» με το βραβείο Χριστιανικού τραγουδιού.

Υπήρξε συνεργάτης στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας και συμμετέχει στο νεανικό και κοινωνικό έργο της Ι.Μ. Νικαίας. Πολλά τραγούδια της κυκλοφορούν σε κατηχητικά και κατασκηνώσεις.

Ζει στο Κερατσίνι, όπου διατηρεί  ιδιωτικό ιατρείο. Είναι παντρεμένη με τον θεολόγο-συγγραφέα Ευστάθιο Πελεκάνο και έχουν μία κόρη.

Τα βιβλία της Σταυρούλας Ζώρζου