Home » Νέα » Νέα » Καλή Ανάσταση, αγαπημένε μας παππού!

Καλή Ανάσταση, αγαπημένε μας παππού!

 

Λίγο πριν τον επίσημο ερχομό της άνοιξης, μια μέρα πριν από την ΕΑΡ-ινή ισημερία ένα μοσχοβολιστό λουλούδι μας μεταφυτεύτηκε στο περιβόλι του Ουρανού.

Ο πολυγραφότατος συγγραφέας,
ο αγαπημένος ραδιοφωνικός παραγωγός εκατοντάδων εκπομπών,
ο εμπνευσμένος δάσκαλος,
ο ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου,
ο πονεμένος πολύτεκνος πατέρας
Κωνσταντίνος Γανωτής
ταξίδεψε για την ατελεύτητη αιωνιότητα.

Όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά καταθέτουμε πως είχαμε να κάνουμε με έναν αληθινό Χριστιανό. Χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους. Χωρίς κρατούμενα, χωρίς την παραμικρή διάσταση λόγων και έργων.

Είναι μια ακόμα «απώλεια» στις εκδόσεις μας. Που μας λύπησε, αφού χάσαμε έναν πολύτιμο συνεργάτη. μόλις την περασμένη εβδομάδα μιλούσαμε για έκδοση ενός ακόμα βιβλίου του.

Και ταυτόχρονα μάς γέμισε με ελπίδα. ένας δικός μας είναι εκεί ψηλά και πρεσβεύει για όλους εμάς.

Αγαπημένε μας παππού,
τώρα πια θα ανταμώνουμε μόνο στην αριστερή κόγχη του ιερού, πάνω στο άγιο δισκάριο, μαζί με την Παναγία μας, τους αγίους και τους αγγέλους, όλους τους αδελφούς της στρατευομένης και της θριαμβεύουσας εκκλησίας.

Καλή Ανάσταση παππού!

Καλή αντάμωση στο εόρτιο δείπνο των εσχάτων!

 

Οι εκδόσεις ΕΑΡ

2 Responses

 1. π.Δημητριος Μ.Τ.
  | Απάντηση

  Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτιου 2023, μεταφυτευτηκε στις ουράνιες Μονές ένα εύοσμο άνθος της Εκκλησίας μας! Ο Θεολόγος Κωνσταντίνος Γανωτής πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου!! Κήρυκας της Θεολογίας, αλλά και ασκητής εν τω κοσμω!! Την Θεολογία πρώτα την βίωνε και έπειτα τη δίδασκε.. Τονίζοντας με τη στάση του πως η πνευματική ζωή δεν είναι προνόμιο και επίτευγμα μόνο των ρασοφόρων..Διαπρύσιος κήρυκας της Ορθοδοξίας… Φέτος, αποφάσισε το Πάσχα να το εορτάσει στη Θριαμβευουσα Εκκλησία, εκεί όπου η χαρά της Αναστάσης και το ποδοπάτημα του Θανάτου, είναι διαρκές και ατελευτητο!!!
  Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή, να τον γνωρίσω δύο φορές όλο και όλο από κοντά αλλά αρκετές φορές από το τηλέφωνο. Μου είχε δώσει το τηλέφωνο του και ήθελε βραδυνές ώρες συνήθως να του τηλέφωνό και να συζητάμε διαφορά θεολογικά και πνευματικά θέματα.Η τελευταία φορά ήταν πριν από 10 ημέρες. Οταν τον πρωτογνώρισα και άκουσε ότι είμαι από την Βέροια, χάρηκε ιδιαίτερα,γιατί ο κατά σάρκα αδερφός του μένει στην πόλη μου την Βέροια,οπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω τα τελευταία χρόνια. Και στο βιβλίο του “Παιδομαρτυρολογιο” εκδόσεις ΕΑΡ 2021,έχει γράψει για την τοπική μας αγία Ιερουσαλήμ με τον τέκνων αυτής.
  Στο πρόσωπο του διέκρινα σαν έναν άλλον Παπαδιαμάντη. Τα λόγια του μέσα από της ομιλίες του και σε προσωπική συζήτηση,όσο θα ζω θα μου μείνουν αξέχαστα.
  Απο οτι διάβασα σε ένα σημερινό άρθρο του,μέχρι της τελευταίες του μέρες έγραφε,μιλούσε και προσπαθούσε να μεταφέρει τη βεβαιότητα του για την Ανάσταση.
  Ο Αγιος Πορφύριος όταν τον έβλεπε να έρχεται στο μοναστήρι του φώναζε Άγιος, Άγιος!
  Να έχουμε όλοι την ευχή του και στις καρδιές μας τα λόγια και τα διδάγματα του!
  Στην Αγκαλιά του Κυρίου Αναπαύσου και
  πρέσβευε Υπέρ Ημών!
  Η εξόδιος ακολουθία του έγινε την Τετάρτη 22 Μαρτίου, 12:00 η ώρα, στον Ιερο Ναό του Αγίου Ανδρέα ( Κάτω Πατήσια, οδός Λευκωσίας 40) πλατεία Αμερικής. Αιωνία σου η μνήμη!!
  Το “εγγόνι σου” όπως σου άρεσε να με θεωρείς.

 2. ΚΥΡΙΑΚΗ
  | Απάντηση

  Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση παράδοση των βιβλίων , σας ευχαριστούμε πολύ που μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν εκδόσεις και εκδότες όπως εσείς!
  Σας γνωρίσαμε μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας του Πειραιά.
  Να είστε Υγιείς και φωτισμένοι εκ πνεύματος Αγίου.
  Με εκτίμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *